divendres, 11 d’octubre del 2019

ELS INFANTS NECESSITEN CONTACTE AMB LA NATURA

Recents estudis han demostrat que créixer en veïnats més verds té efectes beneficiosos per al desenvolupament del cervell .

Segons la * Fundació Faros de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, 


"Realitzar activitat a l’aire lliure ens proporciona equilibri i tranquil·litat"
La natura ha estat la ubicació original i habitual de l’ésser humà durant pràcticament tota la seva existència. Durant milers d’anys hem anat evolucionant en relació directa amb el nostre entorn, que fins fa poques dècades era completament natural.

Com a homínids, el nostre organisme i la nostra ment estan dissenyats per viure a la natura. Va ser arrel de la Revolució Industrial del segle XVIII quan es van començar a construir les grans urbs, hàbitats artificials que en l’actualitat han acabat per “tancar” les persones i separar-les del seu context natural.

Beneficis del contacte amb la natura

El contacte amb la natura resulta beneficiós en tots els aspectes de la vida dels nens. No només ajuda a prevenir l’obesitat, reduir l’estrès i a augmentar l'autoestima,  també incrementa la concentració i rendiment escolar. A més, les funcions cognitives, habilitats socials, aptituds de lideratge i col·laboració, capacitat pulmonar, respiració, gana, descans i respecte pel medi ambient milloren considerablement si passem més temps a l’aire lliure.

Des de l'escola sempre hem potenciat activitats que afavoreixin aquest sortir i gaudir de la natura, és per això que a cada cicle es planifiquen sortides en aquest sentit. Avui us deixem unes imatges dels alumnes de Primer que van experimentar sensacions al Bosc verd d'Arbúcies. SEMPRE QUE POGUEU DISFRUTEU DE SORTIDES EN FAMÍLIA I AMB ELS AMICS A LA NATURA, molt a prop i sense cap cost tenim el Parc Natural de Gallecs, un pulmó verd envoltat de zones industrials.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada